Diskuse

Vrbětice

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Skripal ani Vrbětice nebyly žádné zpackané akce. Moc bych se nedivil, že tím vnímavým člověkem, který spojil obě akce byl někdo z Ruska. Ani v jednom případě nebylo hlavním cílem někoho zabít, ale ukázat, že si před nimi nemůžete být nikde na světě jistí. Otrávíme Vás kdy se nám zachce, jste si jistý, že v té bedně s municí není nějaký čertík na pérku, který vyskočí, sotva ji otevřete? Naše území, vzhledem k nekonzistentní zahraniční politice a "důležitosti" pro spojence je pro takové akce ideální. Nakonec budeme mi ti, co stáhnou ocas, nebo přistoupíme konečně k tomu přehodnotit, jestli v dnešní době potřebujeme vůbec nějaké velvyslance a to velvyslanectví v Moskvě bude první, které zrušíme sami a to v Praze vyčistíme a kromě jednoho tam bude už jen uklízečka.

0 0
možnosti

L18u86d42ě13k 80T64o13n81d17r

21. 4. 2021 15:50

Co to bylo za zakázku, že stála Rusům za to riziko. Co to bylo za zakázku? Kdo a proč ji schválil? Bylo za ta vlády Bohuslava Sobotky? Nebo ještě před tím Rusnokova vláda? A byla ta zakázka opravdu "čistá" a legální? Protože v opačném případě se někdo ze Sobotkovi nebo Rusnokovi vlády dopustil trestného činu... (proto si to Rusové taky lajzli, protože "někdo" u nás má máslo na hlavě) A kromě ruských agentů by mělo začít také vyšetřování tehdejších odpovědných činětelů na příslušných ministerstvech...

1 0
možnosti

Nesmite zapominat ze jisty Vaclav Klaus v teto republice za dobu sveho uradovani v politice vybudoval ten kapitalizmus bez privlastku, kde je dovoleno vse co komukoliv prinese jakykoliv zisk. A vse ostatni je vedlejsi vec.

0 0
možnosti
Foto

Máte v tom díru - obličeje obou agentů si naši rozvědčíci nemohli s ničím srovnat až do roku 2018, kdy počátkem března došlo k zveřejnění obou obličejů ze strany britské MI5 po operaci Skripal. Tedy na to neměli sedm let, ale s šetřením okolností kolem těch dvou mohli pracovat jen tři roky (2021-2018=3...) . Pokud jste skutečně člověk obeznámený s tajnými skutečnostmi, viz Vaše vizitka pod fotkou, pak snad víte, že tři roky na vyšetřování takového typu zase není přehnaně moc.

4 1
možnosti

J39a18k33u31b 75Š16o52l13c

21. 4. 2021 14:09

Vyšetřené už to snad měli, jen přiřadit tvářím jména, a na to jsou tři roky dost dlouhá doba.

3 2
možnosti

J16a91k84u10b 55H69o45z34a

21. 4. 2021 12:21

Mě tedy přijde divný, že to nejdřív hořelo (vyfotili si to hasiči a zveřejnilo iDnes - https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vrbetice-vybuch-exploze-foto-plameny.A180504_142418_domaci_kafi?) a pak to teprve bouchlo. Můj kamarád absolvoval v rámci výcviku i pyrotechnický kurz (ne jak likvidovat výbušniny, ale jak vyhazovat do vzduchu) a takhle se to vážně nedělá.

3 0
možnosti

No zdá se, že buď jsou ruští agenti větší packalové než jsme si mysleli, nebo máte blbě srovnané fotky.

2 0
možnosti

A95d34a21m 13M14a98l93ý

21. 4. 2021 12:20

Zkrátka pan autor BIS nevěří, zato vyjádření Ruska jsou pro něj vždy naprosto důvěryhodná. Inu Trikolóra R^

2 5
možnosti

Nemá asi smysl zde se pokoušet o diskusi, cokoliv napíšete k této kauze s otazníkem bude zdejšími "znalci" odsouzeno..viz níže argumentací tohoto typu.....bláboly, testy pro Miloše, neslyšíte normálně prostě je to stejný jak za socky .....vše je jasné a pokud vám nikoliv kopete za Rusy....a tak se diskutuje v demozemi...;-D;-D;-D

5 0
možnosti
Foto

Normální civilizovaný stát, když má podezření, že někde by mohla být nějaká komodita, použitelná proti němu, tak volí nejprve diplomatickou cestu, rozmázne to v médiích a podobně. Ale poslat někam dva pacholky s bombičkou, to udělá jen stát se zločineckým vedením.

Kdežto ruské zbraně, kterými doněčtí povstalci bojují proti vlastním spoluobčanům, ty jsou podle Vás OK?

Jste civilizovaný? Těžko. Rv

4 5
možnosti

J77a38k60u72b 23Š28o21l86c

21. 4. 2021 11:41

Mimo zločineckých států to dělá běžně Izrael. A možná i jiné tajné služby, jen se tím nechlubí, anebo se nenechají nachytat.

3 0
možnosti

Chápu správně, že tady testujete pro Miloše možné verze a reakce na ně. Protože jestli jste to co o sobě píšete, tak pro takové bláboly nemůže být jiné vysvětlení. Chápu Babiš jako tester selhal, to s tím "zbožím" se moc nepovedlo, tak so spadlo na vás, je chyba, že jste na to kývnul.

Věříte víc údajnému prohlášení bulharského obchodníka se zbraněmi než důkazům od vlastních bezpečnostních složek, když ono se to tak hodí a je fuk, kdo tu zprávu vypustil. Nikdo zatím neřekl co mělo být v oné dodávce do Bulharska a soudit podle několika záběrů novinářů po výbuchu je jak počítat krátery na měsíci bez dalekohledu. Nemáte plán skladování munice a není jisté že trosky nebyly naaranžovány právě pro novinářské foto. To by jste měl ale vědět, při své odbornosti.

Délka vyšetřování byla vysvětlena pochopitelně pro ty co slyší normálně. Postup vyšetřování a zpravodajská činnost kolem akce nebude veřejnosti nikdy sdělena, to by si podkopali i jiná vyšetřování, na to máme prověřené zástupce, ti důkazům věří a jsou prý zcela jasné, nemám důvod to rozporovat. Proč to děláte vy je záhada, z Kremlu už podpora nepřijde a odborně se odkecáváte nadobro, zdroj "Sputniknews" hovoří za vše.

5 6
možnosti

J20a33k86u81b 39Š68o29l56c

21. 4. 2021 10:54

Teoreticky bych řekl, že se ti dva Rusové dali identifikovat již v roce 2014 podle předložených pasů a kamerových záznamů z přechodů či letišť. Pokud ne, tak pak dostali vyznamenání od Putina. Tajné to asi nebylo, když jsme viděli záznamy v ČT. Počítal bych, že tajné služby se zajímají o to, kdo dostává v Rusku vyznamenání. Po Salisbury už to ale vědět museli tutově. Takže buď to tajné služby tajily (proč?) nebo o tom museli všichni již delší dobu vědět. Počítal bych i opozice v různých bezpečnostních výborech v parlamentu. Potom je na pováženou, proč to tajili a teď najednou vytáhli?

4 2
možnosti

J78a33k88u22b 57Š96o69l36c

21. 4. 2021 11:42

V čem se mýlím, pane Dvořáku? Já účast Ruska nezpochybňuji, jen se mi nechce věřit, že máme tak mizerné tajné služby.

3 0
možnosti
Foto

Proč BIS ukázala na Ruské rozvědčíky až po sedmi letech? Zkusme se zamyslet. Po výbuchu začalo odklízení rozházené munice. Vyšetřovatelé na místo nebyli vpuštěni. Okolí je od října hermeticky uzavřené. V prosinci dochází k druhému výbuchu. Ví se, že jak první výbuch, tak i druhý výbuch nemohl vzniknout sám od sebe, že někdo to inicioval. Přijíždí Zeman na místo a vysloví přání aby pachatel teoretického útoku byl co nejdříve vypátrán. V roce 2017 je místo předáno vyšetřovatelům V roce 2018 BIS získává ze zahraničí poznatek, který začne prověřovat. Zjišťuje, že Ruská vojenská tajná služba známá jako GRU a její agenti byli ve Vrběticích. Začíná zjišťovat, kdo to byl a všechny a okolnosti. Dne 7 dubna oznamuje vládě zjištěné věci kolem Vrbětic. Vláda mlčí a Hamáček se údajně kvůli očkovací látce Sputnik chystá jet do Ruska. Najednou je cesta odvlána a vláda oznamuje Vrbětice. GURU je organizaci která pořádá vraždy, sabotáže, státní převraty a podporuje politiky a hnutí, která mohou vyvolat zmatek a nestabilitu.

3 1
možnosti

Okolí je hermeticky uzavřené? I reportéři Primy se tam dostali bez potíží (ani nemuseli prostříhávatt ostanatý drát), místní tam chodí běžně houbařit, na nedostatečné zabezpečení upozorňovali lidé už před 10 roky...

4 0
možnosti
  • Počet článků 6
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1004x
Abosolvent Vojenské akademie, podplukovník Speciálních sil AČR ve výslužbě, účastník několika zahraničních operací AČR. Člen hnutí Trikolóra.

Seznam rubrik