Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dovolte mi reagovat. Ano polní nemocnice se stavěla jako záloha. Problém je v tom, že už v době plánování pan Prymula musel vědět, že zdravotnický personál mu stěží pokrývá stacionární nemocnice v ČR. I pan generál Bubeník deklaroval, že zdravotnický personál bude muset uvolnit ze stacionárních vojenských nemocnic. V případě, že by byl pan generál tuto polní nemocnici obsadil zdravotnickým personálem, tak by musel ponížit stavy v ÚVN Praha, VN Brno a VN Olomouc.

Polní nemocnice je v pohotovosti od 25.10. 2020. Původní záměr byl, že nemocnice se bude provozovat jeden měsíc, cca do konce listopadu 2020. Záhy došlo k prodloužení její pohotovosti do konce února. To, na co narážím, je nepřiměřeně dlouhá doba pohotovosti i když obsazenost nemocnic stacionárních k tomu nedávalo důvod. Areál v Letňanech měla polní nemocnice opustit už koncem listopadu minulého roku. Zvlášť když víme, že AČR je schopna tuto nemocnici znovu postavit do týdne a to znovu v Letňanech nebo kdekoli např. v O2 Aréně, která své prostory nabízela bezplatně.

1 0
možnosti
HHB

Samozřejmě nikdo předem nevěděl, zda bude polní nemocnice potřeba nebo ne. Jenomže čas běží, prostřednictvím Fakultní nemocnice Na Bulovce létají milióny na pronájem a udržitelnost provozu. Přitom už souběžně s výstavbou polní nemocnice v Letňanech byla zdarma nabízena ke stejnému účelu O2 Aréna v Libni. Kdo tehdy posuzoval vhodnost či nevhodnost obou areálů, a zda se zohledňovalo i obligátní ‚cena/výkon‘ se asi v podobné diskuzi nedobereme. Je ale zároveň nutno říct, že současně pronajaté prostory má firma ABF sama v pronájmu. A co ještě možná důležité zmínit – majitelem je dílem Ministerstvo financí, další část pak patří Výzkumnému a leteckému ústavu, jehož je Ministerstvo financí akcionářem. Takže otázka cui bono sice může u někoho vzbuzovat konspirační pocity, v souvislostech je ale plně oprávněná.

Aa

3 0
možnosti
JF

Nevím, jaké jsou parametry pro polní nemocnici, ale vzhledem k uváděným financím by tento projekt měl být ukončen- v době nabídky gratis využití O2 arény. A v případě potřeby, po vojensku, postavit podobný projekt tam.

2 0
možnosti
GH
Foto

Polní nemocníce? NUDA! To v Německu už pokročili mnohem dál:

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=232601545132262

2 0
možnosti
ZD

V tom byli a jsou také dobří.

1 0
možnosti
Foto

J85a71n 94Š61i64k

25. 1. 2021 10:46

Aniž bych hájil kroky naší zmatené vlády. Samozřejmě, že každý ví, že do nemocnice není personál. Ale polní nemocnice se stavěla v určité době jako záloha, kdy nikdo nevěděl, jaký bude další vývoj a takto to bylo prezentováno. Jde o zařízení, kde ani nemohou být nejtěžší případy, tudíž i v případě zoufalého nedostatku personálu může být počet lékařů a sester omezen a o nemocné mohou pečovat dobrovolníci jako sanitáři nebo dokonce příbuzní jako za španělské chřipky. Samozřejmě jde o katastrofický scénář, kdy už padají všechna pravidla odpovídající péče. Ale v září nikdo nemohl vědět jaký bude další vývoj. Nebo Vy jste to tehdy věděl? No, jestli ano, tak proč jste o tom nepsal už tehdy a neprotestoval? K financím se nevyjadřuji, spekulace o tom kdo na čem kdy vydělá jsou jenom spekulace, dokud je někdo neprokáže. Jsem ovšem přesvědčený, že lidi jako Vy, se vytasí jako první s článkem na blog, kdyby byla katastrofa a budou řvát, proč polní nemocnice nestála. Fascinuje mě, jak tolik lidí ví co se má a nemá dělat.

6 0
možnosti
Foto

No co, Trikolora.

2 4
možnosti
JK

Tak jste narazil na megatunel a extrašlendrián. Jenže místo pojmenování viníků a konkrétního návrhu řešení jste nám položil několik otázek. A co my s nima jako? Máme si domýšlet konspirační teorie, příběhy z podsvětí, byznysu a politiky. Asi moc čtete dezinformační weby, tam je přesně tenhle styl všudepřítomný.

3 0
možnosti
ZD

Stačí se pana hodnostáře zeptat, na co nám jsou letadla a drahé zbraňové systémy, když by naše armáda uhájila jen kousek hranic ? Proč strkat obrovské peníze do systému, který ani nevíme jestli bude kdy využit? Proč je placen, když - pravděpodobně - nikdy nepovede válku?

1 1
možnosti
  • Počet článků 6
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1004x
Abosolvent Vojenské akademie, podplukovník Speciálních sil AČR ve výslužbě, účastník několika zahraničních operací AČR. Člen hnutí Trikolóra.

Seznam rubrik