Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Výborný text-a nadějí je, že nový americký ministr obrany prohlásil, že všechny války musí skončit. Prozatím chce omezit přítomnost vojsk USA na Středním východě!!

0 0
možnosti
JJ

J60a73n 61J80a58n90u61š40k62a

13. 11. 2020 17:24

Vy jste fakt tomu veril?

0 0
možnosti
Foto

J41i60ř38í 80K74i56n50d31l

13. 11. 2020 16:26

Já jsem rád a plně schvaluji zahraniční mise AČR, které naše armáda provádí ve spolupráci s dalšími armádami NATO. Mezi hlavní poslání Armády ČR můžeme zařadit bezpečnou a co nejefektivnější obranu území ČR a plnění závazků vyplývajících z uzavřených smluv s NATO a EU Hlavní úkoly Armády České republiky stanovuje zákon č. 219/1999 Sb., o ozbrojených silách České republiky, jako obranu proti vnějšímu napadení a plnění úkolů na základě mezinárodních smluvních závazků týkajících se společné obrany nebo operací na udržení míru a bezpečnosti. Všeobecně je třeba říci, že účast všech vojáků, nejen našich, v mírových kontingentech, přispívá k uklidnění situace, což následně vyústí v nějaké politické řešení. Jakákoliv naše účast v podobné akci bezpochyby přispěla k posílení dobrého jména České republiky a připravila půdu pro ekonomickou spolupráci s tou danou zemí. Působení českých vojáků v zahraničních misích dokazuje, „že jsme byli ochotni a schopni nabídnout rychlou a účinnou pomoc“, čímž se nám také daří „měnit obraz českého prostředí jako něčeho švejkovského, provincionálního nebo izolacionistického

4 1
možnosti

A 19 let v Afganistanu.To jsme to tam spravili že.

0 2
možnosti
DR

Není co dodat, jasná karma. R^

2 3
možnosti
JR

J71a55n 41R41á66ž

13. 11. 2020 12:48

Afghánistán, druhý Irák i Lybie byly války započaté z politických ambicí některých prezidentů a byly vedeny bez konkrétního a hlavně reálně dosažitelného cíle. Jestli v nich byla opravdu nutná přítomnost našich vojáků nekomentuji. Já vnímám, že to bylo dobré jen k získání bojových zkušeností v nových druzích bojových střetů menších bojových oddílů, bez tanků a těžkého dělostřelectva, což se může hodit v blízké budoucnosti v Evropě . Ovšem proč jsme poslali riskovat život vojáků do bývalých kolonií v bojích za udržení tamního vlivu Francie, je mi záhadou. Že se tam zadržuje muslimský terorismus je tvrzení hodné mentálně retardovaných, kterému může věřit jen intelektuálně nesmělý občan. .

3 1
možnosti
Foto

Já se domnívám, že žijeme ve falešné iluzi, že naše armáda není zneužívána k dosažení něčích politických cílů. Asi by tomu tak mělo být. Naivně se asi domnívám, že je to někde dokonce legislativně formulováno. Opak je ale pravdou. Skoro všechna střetnutí, kde byla naše armáda povolána na „pomoc“, mají politické pozadí. V podstatě dvojího druhu. Buď jde o interní válku, nebo, a to v nemálo případech, o „soukromou“ válku USA. Doufám, že ti, kteří se domnívali, že Spojené státy americké „exportují“ a chrání demokracii, jsou již poučeni. Pokud jde o interní střet dvou politických sil, pak je na pováženou, zda se nejedná o vměšování se do vnitřních záležitostí té či oné země. Výjimkou by měla být jen situace, kdy dochází k opravdovým masakrům na civilním obyvatelstvu. A pokud jde o ten druhý případ, tak se domnívám, že by mělo jít o dobrovolnou „profesionální“ službu, která by měla být „zákazníkem“ placena. Proto je pro mne absurdní, že to vše jde na konto daňových poplatníků v Česku.

3 0
možnosti
AG

A94l35e79x 77G58r78e50g21o37r

14. 11. 2020 19:31

Myslím si, že jsou lidé, kteří to vnímají stejně jako Vy, jen to pro ně není důležité téma.

0 0
možnosti
Foto

Jasně, pošleme tam místo vojenských misí pana VK ml. a celou Trikoloru. Ať vidí, darebáci, zač je toho loket. ;-D

3 2
možnosti
SL

Nikde na světě není tak hrůzný režim, který by zasloužil tak krutý a nelidský trest.

5 1
možnosti
DK

Myslím, že zahraničními misemi AČR nic nechráníme....jsou to zbytečně vyhozené peníze a místní jak mohou, tak škodí misím vším co jim padne do ruky. Takže: žádné mise a žádná pomoc, ať si to vyřeší vše sami a třeba se tam umlátí.;-O

3 4
možnosti
Foto

Jistě máte stejný názor i na to, že nás před nacisty nikdo nešel bránit. Rv

3 1
možnosti
  • Počet článků 7
  • Celková karma 28,96
  • Průměrná čtenost 861x
Abosolvent Vojenské akademie, podplukovník Speciálních sil AČR ve výslužbě, účastník několika zahraničních operací AČR. Člen strany Trikolora.

Seznam rubrik